Gamer Laptopok
Kell Ennél Több
Üzleti Laptopok
Részletek

Philips quantumpixeles monitorja

a-angle_w_600A Philips megkezdte quantumpixel technológiára épülő monitorjaik gyártását. A quantumpontos technológia említésre méltó tulajdonsága az, hogy ezzel a megoldással nagyban javítható a kijelzők színskálája úgy, hogy nem kerül többe mint a hagyományos kijelző technológiák. Az új monitorok alkalmasak az Adobe RGB színskála 99%-os lefedésére ami így professionális fotó editálásra ad lehetőséget elérhető áron.

Egy LCD monitor képminősége sokféle egyedi faktor együttes értékéből tevődik össze. Az egyik leg lényegesebb faktor talán az LCD háttérvilágítása. Bár sok monitor képes nagyon széles színskála megjelenítésére, a mai háttérvilágítási technikák nem képesek a tökéletes fehér szín megjelenítésére emiatt a színskála úgymond limitált lesz. Néhány gyártó, mint pl a 3M és a QD Vision egy speciális quantumpixel szűrőt alkalmaz a hattérvilágításon, hogy a lehető "legvalósabb" fehér színt tudják megjeleníteni.quantum-dot-inline

QD vision cég quantumpixeles technológiája a cadmium-szelenid anyagú félvezető nanokristályok-ra épűl melyek nagyon precízen képesek befolyásolni LED háttérvilágítások színképre vonatkozó értékeit. Tulajdonképpen képes a fény hullámhosszát megváltoztatni kontrollált módon aminek az eredményeképpen tisztább háttérvilágítást és jobb színeket kapunk.  Quantumpixel szűrők ráadásul költséghatékonyan alkalmazhatók mivel tulajdonképpen az LCD modul összeszerelésével egyidejüleg kerülnek az LCD panelba. Sajnos ezek a szűrők elég érzékenyek a LED-ek által kibocsájtott hőre emiatt nem lehet őket mindenhol alkalmazni.

A Philips 276E6ADSS monitor egy 27"-es IPS-ADS panel fullHD felbontással (1920x1080), 178°/178°-os betekintési szögekkel és 1000:1-es kontraszt aránnyal (20m:1 dinamikus kontraszt arány) rendelkezik. Ezen kívül 5ms szürke-szürke képfrissítési sebessége és a ma elvárható csatlakozókkal rendelkezik. Köszönhetően a quantumpixel technológiának a monitor képes az Adobe RGB színskála 99%-os lefedésére ami azért is figyelemreméltó mert a hasonló árkategóriába tartozó konkurens modellek nagy része átlagosan mindössze 70%-át képesek lefedni az Adobe RGB színskálának. Bár a Philips 276E monitor egy igen különleges darab a tekintetben. hogy maga a monitor olcsónak mondható de képes széles színskálát megjeleníteni, ez a típus tulajdonképpen teszt modellnek is tekinthető, mivel ez az első quantumpixel technológiára épülő megjelenítő amely az otthoni felhasználók részére is elérhető.

Hozzászólás